20.-21.8.2021 ILMASTOAREENA

Second Life Catwalk oli mukana Iissä 20.-21.8.2021 järjestettävässä IlmastoAreenassa. Toimme tapahtumaan keväältä tutun Vaatteen elinkaari -suunnistuksen, jossa tutustuttiin vaatteen matkaan tuotannosta kierrätykseen. Suunnistus herätti myös pohtimaan omia mahdollisuuksia vaikuttaa vaatteen elinkaareen. Suunnistus toteutettiin valmiin Seppo-pelialustan kautta festivaalialueella.

 

Meidät löytää IlmastoTorilta yhdessä Ilmastonmuutos lukioihin hankkeen kanssa.

IlmastoAreena on kaksipäiväinen, kaikille avoin ja ilmainen ilmastofestivaali Iissä, jonka tavoitteena on kutsua kaikki suomalaisen yhteiskunnan edustajat aina kansalaisista päättäjiin mukaan yhteiseen ja tasa-arvoiseen ilmastokeskusteluun.

Lue lisää Ilmastoareenasta ja tutustu ohjelmistoon täällä.

25.-26.5.2021 TOIVON AGENDA JA LUETAAN! 

Second Life Catwalk oli mukana Toivon Agenda ja Luetaan! -tapahtumassa 25.-26.5.2021.

Alta löydät ohjelmistomme tapahtumassa: 

VAATE ON VOIMA -TAPAHTUMATALLENNE 

Tarjoamme käyttöön tallenteen tammikuun tapahtumastamme,  jossa nähdään paneelikeskustelu ja kaksi vaatenäytöstä. Tarjoamme lisäksi oheismateriaalia tapahtumatallenteen läpikäyntiin.

 

Lisätietoa ja materiaalit löytyvät täältä.

Tapahtuman koko ohjelmisto löytyy osoitteesta supervoimia.fi

 VAATTEEN ELINKAARI -SUUNNISTUS 

Suunnistuksessa tutustutaan vaatteen elinkaareen ulkona suoritettavilla virtuaalirasteilla. Rasteilla käydään läpi erilaisten tehtävien kautta vaatteen tuotantoa, hankintaa, huoltoa ja kierrättämistä, sekä vaikuttamista.

 

Lisätietoa ja ohjeet suunnistuspelin käyttöönottoon löytyvät täältä.
 

VAATE ON VOIMA - POHJANKARTANO

20.1.2021 KLO 13.00-14.00

20.1.2021

Oulussa, Pohjankartanon koulun pääsalissa saadaan vuoden 2021 tammikuussa vähän esimakua siitä, mistä Second Life Catwalkissa on kyse!

Ohjelmassa on pieni muotinäytös ja paneelikeskustelu. Tapahtuma streamataan videona verkkoon, ja muotinäytöksessä esitellään Oululaisten kestävän muodin liikkeiden tarjontaa.

Pohjankartano_Oulu_20160829_01.jpg

NÄYTÖS

Kestävän muodin näytöksessä esitellään kahden Oululaisen vaateliikeen, Pivis Vintage Shopin ja Ullakon, tarjontaa.

 

Liikkeiden myynnissä olevista vaatteista on koottu 12 näyttävää kokonaisuutta, joista voi saada tyyli-inspiraatiota. Hauskat ja käytännölliset asut auttavat varmasti huomaamaan, miten vintage- ja second hand -vaatteita voisi käyttää ja yhdistää omaan tyyliin! 

Maailmassa on jo nyt liikaa vaatteita. Nykyisin tuotettavilla vaatemäärillä pukisi koko ihmiskunnan moniksi vuosiksi! Siksi kannattaa suosia ostoksilla käytettyjä vaatteita, ja vähentää omalta osaltaan painetta uusien vaatteiden tuotantoon. 

Tapahtuman musiikista vastaa DJ Otilia eli Vilma Kallunki.

PANEELI

Paneelikeskustelussa pureudutaan asiantuntijavoimin vaatteen ympäristöjalanjälkeen ja vaatekuluttajan mahdollisuuksiin vaikuttaa. Panelistit antavat vastauksia nuorten ennakkoon lähettämiin paneelikysymyksiin jokainen omasta näkökulmastaan. 

Paneelissa pohditaan muun muassa sitä, takaako vaatteen kallis hinta sen tuotannon vastuullisuuden, ja onko kirpparivaate aina uutta vaatetta parempi vaihtoehto.

Keskustelemassa ovat Upcycler Helsingin Maj-Lis Viitanen, Tyylipuhetta-tyylimedian Elsa Hietanen sekä Suomen ammattiliittojen solidaarisuusjärjestö SASKilta Lotta Jokinen. 

Pivis%20valkoisella%20pohjalla%5B5986%5D
LogoISO.png
sask_yellow_rgb.png
Upcycler Helsinki RGB musta.png
saaga-logo (2).png
TYYLI PUHETTA_logo (png).png